21 oktober op Cat Ba
Door: dianca
Blijf op de hoogte en volg Dian
21 Oktober 2017 | Vietnam, Hạ Long
Daarna stapten we over op een boot die ons naar Cat Ba bracht. We vaarden door het drijvernde gedeelte met vele woonbootjes bij Cat Ba voorbij, dat was wonderbaarlijk om te zien. Aangekomen in de baai worden we naar onze hotels gebracht.
Ik kwam in een 3 sterren hotel terecht. Even wennen weer, die luxe van een prachige kamer voor mezelf alleen. Ik douchte mij uigebreid, wooow wat lekker. Bijna liet ik mij verleiden om een paar uur op deze kamer te blijven.
Maar nee, dat zou stom zijn, ik ben tenslotte in Cat Ba, dus hup op pad naar een terrasje met ice cafee. Rond 19 uur eten ( mijn buik vol te vreten) we in het hotel en heb ik even tijd om even te skypen en appen.
Waarna ik weer de straat op ga, die vrolijk is verlicht. Bij veel restaurantjes kan je zelf je levende vis of oesters in grote waterbakken uitzoeken die ook op het terras staan.
Net voor het Vietnamezen-spitsuur laat ik mij een uur masseren. Qua heftigheid doet deze massage niet onder voor de thaise massage. Een oudere vrouw pakt mij hard aan en ik voel precies waar het in mijn lichaam knelt, auw. Als ze klaar is met mij en ik terug loop door de winkel zit het vol met Vietnamezen die zich daaar ook laten verwennen met voetmassages.
Ik duik nog even een terrasje op voor een ice cafee en om op mijn laptopje mijn verslagje te updaten. Ineens gaat daar het licht uit. Ok, dan ga ik maar. Inmiddels zijn de meeste restaurantjes en winkels gesloten. Geen straatverlichting. Ik moet het doen met de verlichting van de bars en restaurantjes die nog open zijn, ongemakkelijk zoek ik met mijn nachtblindheid mijn weg terug naar het hotel.
22 Oktober 2017 - 20:43
Jeroen:
Hoi Dianca, superleuk om zo lekker op de hoogte te blijven van je belevenissen! Je bent al snel op stoom, hoor, klinkt alsof het grote avontuur allang begonnen is.. let goed op jezelf en geniet ervan, he.. je mist hier helemaal niks.. XXX -
22 Oktober 2017 - 20:46
Jeroen:
En de foto's zijn ook cool.. je zou ze bijna over het hoofd zien op de site, en dat is echt zonde..