13 november Saigon
Door: dianca
Blijf op de hoogte en volg Dian
17 November 2017 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Ik heb een trip geboekt naar de Cu Chi tunnels. Ik moet op tijd op, want ik moet eerst naar het centrum. Het hotel regelt voor mij een Uber scooter. Eerlijk is eerlijk, ik geniet van de lange rit door het drukke verkeer. Ik voel mij veilig acherop, verbaas mij over de behendigheid waarmee iedereen deelneemt in het verkeer. In het centrum word ik opgepikt door een busje die mij en anderen naar de tunnels rijdt.
Vietnam heeft veel tunnels die een uitkomst waren in de burger (Vietnam) oorlog. Ze hebben een paar tunnels wat groter gemaakt voor de toeristen. De oorspronkelijke tunnels zijn te klein voor de grotere en vaak dikkere toeristen. We gaan zo'n bijgewerkte tunnel in. Kruipend. Het is klein, smal en warm daar. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat daar toen mensen hebben geleefd, in het donker nog wel.
Als we terug komen in het centrum van Saigon regent het. Ik besluit eerst even wat te gaan eten en te wachten totdat de bui over is. Met een Uber scooter kom ik in de file. Wowww, wat een stank van al die scooter uitlaten. De muur vanrijdende scooters in indrukwekkend.
Ik ben weggeweest van 7 uur sochtends tot 6 uur. Fijn om dan zo'n lekkere hotelkamer alleen te hebben. Vooral na zo'n scooter-file-lawaai-stank-rit.