11 november Mekong Delta
Door: dianca
Blijf op de hoogte en volg Dian
13 November 2017 | Vietnam, Ðà Lạt
Met deze uitstekende service sta ik om half vier in de ochtend voor een donker en gesloten hostel. Ik besluit om eerst een sigaretje te roken en ga op de stoep zitten. Een scooter stopt. Wat wil hij? Hij belt iemand. Wat wil hij? Ik wantrouw de zaak. Daarna laat hij een vertaling zien in het Engels. Als ik hulp nodig heb kan ik hem bellen. Zijn telefoonnummer staat erbij. Nou, dank je wel, maar nee, dat ga ik natuurlijk niet doen, hoe lief ' misschien' ook bedoeld.
Ik bel aan en zie het licht aangaan. Er wordt open gedaan en ik kan inckecken, het is 4 uur. Ik vraag hoe laat de tour naar de Mekong Delta is. 5 uur. Met mijn zaklampje zoek ik mijn bedje op. Laat mijn backpack onuitgepakt en poets mijn tanden. Nog bezweet van de warmte buiten ga ik op mijn bedje liggen. Ik speel even een spelletje op mijn telefoon. Om half 5 staat iedereen op voor de tour en ik ook.
De Mekong Delta is zwaar vervuild. Er drijft veel afval langs de kant en olie op het water. De woon/vissersbootjes zijn armoedig. Iedereen is al op en is druk bezig. We stoppen met ons bootje bij een bootje die op het water eten maakt. Al etend varen we verder, tussen de bootjes door van deze arme mensen. Voelt aan als ramptoeristme.
Aan wal krijgen we een rondleiding en uitleg door een park met allerlei fruitbomen. We zien hoe noodels worden gemaakt. Onze gids spreekt helaas erg slecht Engels.
Daarna varen we door een gebied waar geen woonbootjes zijn, daar is het prachtig.
Door de tour kennen we elkaar nu wat beter en het is gezellig in het Hostel. Gezellig praatjes maken met elkaar. Voorbereidingen doen voor komende bestemming.
Ik ben het Vietnameese eten even zat. Ik vind een soort van Mc Donalds en prijs mezelf gelukkig met het vinden van dit restaurant.
Ik ben niet erg enthousiast over deze tour. Ik ben ook niet enthousiast over de ligging van het Hostel, er is daar weinig te doen, met veel scooter verkeer.
Dus tijd om verder te gaan. Saigon wordt de volgende bestemming. Ik heb een goedkoop hotel gevonden met een zwembad.
13 November 2017 - 19:22
Han:
De Mekong delta is natuurlijk het afvoerputje van de hele rivier en er wonen ook nog eens heel veel mensen die de rivier als waterbron en als riool gebruiken. Niet altijd even fris. Een hamburgertje op z'n tijd kan een verademing zijn, ik ken dat wel. Ben benieuwd naar Saigon!