7 november Easyride tour, dag 4
Door: dianca
Blijf op de hoogte en volg Dian
12 November 2017 | Vietnam, Kon Tum (1)
We rijden veel en ik blijf genieten van het uitzicht, de geuren en de geluiden. Ik blijf nieuwe dingen zien. Zo zie ik bv een scooter met een opendraadkooi achterop. Deze kooi is volgepropt met levende honden, boven op elkaar, echt propje vol. Uit een luidspreken laat de scooterrijder weten dat hij hond te koop heeft. Ja, deze zijn om te eten.
We stoppen bij een passiefruit gebied en stelen en eten een paar stuks. We stoppen ook bij een Ginseng gebied en ook daar jatten we een paar stukjes wortel.
De grote plantages met fruit, groente, thee en koffie hangen tegen het wilde onbegaanbare gevied van de jungle. Doordat het een berggebied is, is het uitzicht op deze combinatie grandioos.
We zien weer een Perdoga. Saai is het niet. De religie is Caodaisme: een combinatie van Christendom, Hinduistme, Boedisme, Taoisme, Islam en Vietnameese spiritualiteit. Iedere Perdoga is weer anders, kleurijk en vrolijk. Ze zijn prachtig om te zien en ik vind de samenvoeging van al die geloven fascinerend.
Het hotel van deze nacht is eenvoudig, ook weer in een gebied buiten de toeristenzone. Ik moet lachen om de badkuip. De afvoer is gewoon op de vloer, zonder afvoerpijp, waarna het water naar een putje stroomt. Ik neem aan dat de badkamer overstroomt als je de stop eruit trekt. Dus dat doe ik maar niet.