23-03-2022 Flores, Te heet om te bewegen
Door: Dianca
Blijf op de hoogte en volg Dian
23 Maart 2022 | Guatemala, Antigua
De airco op de hostelkamer kan het niet aan en het was een warm nachtje. In de ochtend is alles klam van het vocht en het stinkt in de kamer. Ik vlucht naar buiten. Daar is het nu nog koeler. Direct tegenover het hotel/ hostel ligt een steiger. Daar kom ik langzaam bij en word wakker. Ik ontbijt en herschik mijn backpack. Ik moet even kijken of ik nog voldoende kleding heb die niet naar het zweet stinkt. Ik douche en doe een klein wasje en kan de natte kleding nergens in het hotel laten drogen. Buiten op de steiger laat ik de kleding drogen. Inmiddels is het alweer bloedheet. De kleding is snel droog en ik heb het even gehad met de zon.
Ik ga mijn hostelkamer in die weer iets koeler is en val in slaap.
Laat in de middag word ik wakker, als ik buiten kom is het nog steeds erg warm. Het voelt als een verloren dag, het is gewoon te heet om vandaag iets te ondernemen.
Ik stop mijn laptop in mijn tas en zoek een bekend restaurant op, onder bomen, in de schaduw. De vorige keer, 2 weken geleden heb ik hier goed gegeten. Dit keer valt het erg tegen. De eigenaresse is er niet, misschien dat het daarom zoveel slechter is. De ijskoffie is slecht. Ik krijg niet het eten wat ik bestelde en als ik de kip proef, schijf ik hem naar de rand van het bord. Er zit een schijf meloen bij, meer schil dan meloen vlees.
Maar deze plek geeft mij wel de gelegenheid om polarsteps.com , een tripapp op te zetten. Waarbenjij.nu werkt voor mij niet meer lekker. Het is nogal wat werk om alles over te zetten.
Inmiddels is het 19 uur en nog steeds warm. Nieuwe avonturen moeten even wachten.
24 Maart 2022 - 09:02
Han Sjoerdsma:
Je kunt merken dat het langzaam aan tijd wordt om aan je thuisreis te denken. Nog een paar dagen en je bent weer waar alles werkt en waar je zelf bepaalt hoe je eten smaakt. Maar ook weer waar je agenda wordt gevuld door anderen, waar je mag werken om te verdienen, in plaats van het gewoon lekker op vakantie uit te geven. Zo is de balans van dingen. Geniet van de laatste dagen reizen. We hopen je snel weer gezond in Nederland te treffen!!! -
24 Maart 2022 - 10:05
Willemijn:
Alles overzetten naar polarsteps??? Dat is een enorme klus maar wel handig omdat je daar meer foto’s kwijt kunt.
Geniet nog even van de warmte daar, je laatste dagen zijn ook nog vakantie hè!